main logo
824

Secretarul de stat va avea funcție de demnitate publică. Reacția PDM

Șeful Comisiei juridice din Parlament, Sergiu Litvinenco, a prezentat proiectul care vizează modificarea legislației, iar drept urmare funcția de secretar de stat va deveni funcție de demnitate publică.

Secretarul de stat va avea funcție de demnitate publică. Reacția PDMFoto: unimedia.md

„Urmare a restructurării realizate de Guvernul Filip în 2017, în ministere au fost create funcții de secretari de stat. Formal, acestea sunt funcții publice, iar în realitate marea majoritate a secretarilor generali de stat și a secretarilor de stat sunt exponenți ai Partidului Democrat, oameni afiliați regimului Plahotniuc”, a declarat de la tribuna Parlamentului, Sergiu Litvinenco, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

După dezbateri, cu luări de cuvânt au venit democrații Monica Babuc și Pavel Filip.

„Nu distrugeți tot. Cu toată răspunderea vă spun că secretarii de stat nu au făcut activități politice. Partidul Democrat a făcut greșeli pentru care plătește, arătați că sunteți corecți. Evaluați-i pe fiecare în parte. Această reformă a adus economii de 110 milioane de lei și a fost apreciată de partenerii internaționali”, a precizat Filip.

De la tribuna Parlamentului, deputatul PSRM, Ion Ceban a criticat dur activitatea PD din ultimii ani: „Lăsați jălea, domnilor deputați democrați. Dacă vreți să apărați oamenii voștri, puși de voi, care au umblat cu voi în campanie, așa și spuneți, dar noi vrem oameni care să lucreze pentru cetățeni, dar nu pentru partide”.

În context, și ministra Educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a vorbit de la tribuna Parlamentului: „Eu mă simt obligată să vorbesc în numele lor. Acei oameni care au fost onești vor rămâne în sistem. Majoritatea dintre voi v-ați folosit de numele lor, i-ați înjosit, nu vreau să dau exemple de nume, dar de fapte, au fost nevoiți să-și pună semnăturile lor, să-și pună numele lor la bătaie. Mă adresez colegilor din educație „Orice încercare de a vă bate joc de oameni, orice încercare va fi contracarată de lege”.

Amintim că, acum o săptămână, un grup de deputați au elaborat un proiect de lege prin care secretarii generali de stat, secretari de stat și reprezentanții Guvernului în teritoriu care au reprezentat și promovat intereselor Partidului Dermocrat ar putea fi demiși din funcție.

Chiar dacă democrații susțin că secretarii de stat erau apolitici, în timpul campaniei electorale mai mulți demnitari au fost implicați în activitățile și caravanele PDM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării