main logo
368

Secretar general: Moldova continuă ferm parcursul său european

Reformele ambițioase, printre care reforma administrației publice și ajustarea și actualizarea politicilor publice, sunt pe agenda Guvernului ca și priorități pentru realizarea pachetului de condiționalități în 9 domenii-cheie de dezvoltare a Republicii Moldova menționate de Comisia Europeană odată cu acordarea statutului de țară candidată UE.

Secretar general: Moldova continuă ferm parcursul său europeanFoto: gov.md

Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, a reconfirmat aceste angajamente la întrevederea cu Ambasadorul Olandei pentru Parteneriatul Estic, Jaap Frederik, transmite Știri.md.

Republica Moldova a inițiat deja realizarea condiționalităților, iar un prim pas pe care l-am făcut la Guvern a fost decizia de a completa echipele ministeriale cu funcționari profesioniști responsabili de integrarea europeană și instituirea unei noi funcții de secretar general adjunct pentru afaceri europene în ministerele implicate cel mai mult în acest proces.

Uniunea Europeană ne-a oferit toată încrederea sa atunci când a acceptat statutul de țară candidată UE, iar Republica Moldova va răspunde cu multă responsabilitate condițiilor de aderare expuse de UE pentru un viitor prosper, rezilient și european”, a declarat Dumitru Udrea.

La rândul său, Ambasadorul Olandei pentru Parteneriatul Estic și-a exprimat sprijinul pentru țara noastră, menționând: Am urmărit foarte aproape procesul de completare a chestionarelor de către Republica Moldova în primăvara acestui an și vreau să-mi exprim admirația față de calitatea documentelor pe care le-ați prezentat într-un timp atât de scurt.

Vă doresc în continuare la fel de multă putere și profesionalism în drumul european ce sunt sigur că îl veți parcurge cu succes”.

În perioada 19-22 septembrie, Excelența Sa, Jaap Frederik, împreună cu o delegație a Ministerului de Externe al Regatului Țărilor de Jos se află într-o vizită la Chișinău pentru a se familiariza și a discuta despre pachetul de condiționalități pe care Republica Moldova s-a angajat să le realizeze în calitate de țară candidată UE.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării