main logo
1316

Sechestru pe bunuri Victoriabank: Opiniile partidelor parlamentare

Partidele parlamentare au opinii diferite față de acțiunile Procuraturii Generale, care a pus sub sechestru mai multe bunuri ale Victoriabank.

Sechestru pe bunuri Victoriabank: Opiniile partidelor parlamentareFoto: tv8.md

Reprezentanții PSRM și PDM, Vlad Bătrâncea și Dumitru Diacov și-au exprimat speranța că în așa fel instituțiile abilitate vor avansa pe dosarul jafului bancar, transmite Știri.md cu referire la radiochisinau.md

„Încurajăm Procuratura Generală și justiția să facă pași mai mari în dosarele de rezonanță. Dorim atragerea celor vinovați la răspundere. Încurajăm și dorim rezultate concrete”, a declarat Vlad Bătrâncea.

„Pe de o parte le cerem organelor de anchetă să caute banii furați, pe de altă parte ne revoltăm de ce au fost luate anumite măsuri. Eu sper că toate acțiunile sunt legate de o situația concretă”, a declarat la rândul său Dumitru Diacov.

Pe de altă parte, președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu a criticat faptul că procuratura nu a înregistrat progrese pe dosarul jafului bancar.

Fostul președinte al comisiei parlamentare de anchetă pe devalizarea bancară și liderul fracțiunii Platformei DA, Alexandru Slusari a declarat că în cadrul anchetei au fost identificate persoane din fosta conducere a băncii, implicate în „mai multe lucruri netransparente”. Totuși, în opinia sa ar trebui delimitată activitatea persoanelor respective și bancă, inclusiv noii investitori.

 „După mine, nu este corect. Să fie delimitate persoanele și instituția bancară ca atare”, a declarat Alexandru Slusari.

Amintim că instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru „în scopul reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune” a bunurilor B.C. „Victoriabank”. 

Administrația băncii, unde acționari principali sunt „Banca Transilvania” și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, susține că instituția, în forma sa actuală și după transformarea începută în 2018, nu are legătură cu cauza cercetată de autorități. Mai mult aceasta se arată surprinsă de includerea sa în acest caz și susține că va colabora cu autoritățile pentru a elucida toate circumstanțele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării