main logo
1674

Scrisoarea trimisă de Andrei Năstase la adresa lui Eduard Harunjen

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a expediat o scrisoare către procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen.

Scrisoarea trimisă de Andrei Năstase la adresa lui Eduard HarunjenFoto: stiri.md

În scrisoare, ministrul Năstase îi cere lui Eduard Harunjen să se documenteze și să asigure tragerea la răspundere a persoanelor implicate în investigația publicată de RISE Moldova, privind interceptarea de către forțele de ordine a mai multor politicieni, activiști civici și jurnaliști, transmite Știri.md.

"Respectând toate rigorile legii, am deschis o investigație foarte serioasă a acestui dosar și vom contribui cu toții la aflarea adevărului. Vom afla și vom comunica public cine a ordonat interceptările, câte legi și dispoziții s-au încălcat pentru executarea ilegală a acestor interceptări, cine a executat operațiunile de interceptare, unde au ajuns și cine a folosit sutele de DVD-uri pe care aceste interceptări au fost stocate.

În acest sens am expediat ieri o scrisoare procurorului general al Republicii Moldova, în care i-am solicitat cu toată fermitatea să ia toate măsurile care se impun pentru a vedea exact ce abuzuri au fost comise, de către cine, cum pot fi luate măsuri reparatorii, în concordanță cu prevederile legale.

Nu poți edifica un stat modern și drept cu cetățenii săi decât dacă faci dreptate. Iar acest lucru trebuie să se întâmple înainte de toate celelalte. Vinovații trebuie să răspundă, iar voi, oameni buni, trebuie să știți că nimănui, niciodată, nu i se mai poate întâmpla așa ceva", a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a atașat și documentul scrisorii adresate lui Eduard Harunjen:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării