17 iun, 2019 17:53
17 503
10
Scrisoarea lui Filat către Plahotniuc: Ești un laș! Viața bate filmul
17 iun, 2019 17:53
17 503
10

Fostul prim-ministru Vlad Filat a expediat o scrisoare din Penitenciarul nr. 13, unde este deținut. Ex-premierul a transmis mesajul cu ajutorul avocaților, după ce liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a plecat din țară.

Știri.md redă mai jos textul integral al mesajului transmis de Vlad Filat:

”Siguranță, familie, etc., dar ce facem cu mulți, mulți oameni, familiile lor, lacrimile mamelor, plânsetele soțiilor și traumele psihologice ale copiilor?!! 

Ce facem cu show-urile televizate cu mascați și condamnări cu ușile închise, cu detențiile în Penitenciarului nr. 13, printre șobolani, în subsoluri... și lipsa elementară de condiții umane.

În 3 ani și 8 luni, în regim de celulă, în Penitenciarul nr. 13 am văzut atâtea lacrimi de bărbați și am auzit atâta durere, ce facem cu ele ?!!!!

Ce facem cu Frica în care a trăit o țară întreagă și cu oamenii distruși moral fiind șantajați, cumpărați, etc. Ce facem cu ei, cu acești oameni ?!!!.

Ce facem cu judecătorii Curții Constituționale, cu judecătorii și procurorii pe care i-ai făcut instrumente pentru a-ți satisface interesele?!.

Ce facem cu armata de ”jurnaliști, analiști politici și consilieri” (în mod special cei din România) pe care i-ai transformat în killeri, care te-au servit distrugând oameni prin manipulare și minciună?!!

Ce facem cu cei care au fost nevoiți să fugă din țară de Frica ta și a regimului tău ?!!

Vorbeai despre tentativa de răpire, dar câți oameni au fost răpiți de tine?

Mai am multe întrebări și eu și mulți alții, iar răspunsurile le vei da mai devreme sau mai târziu în fața oamenilor. Trebuie să răspunzi mai întâi la aceste întrebări, iar victimizarea și aluziile făcute la lupta geopolitică și planurile de viitor sunt pur și simplu ridicole. 

Despre mine s-au vorbit și se vorbesc în continuare multe, însă, atunci când mi s-a propus să fug pentru că Republica Moldova nu-i un loc sigur, să am grijă de familie, am decis să rămân și să-mi demonstrez nevinovăția. 

Însă am avut parte de o execuție publică în ședințe de judecată închise. Nu regret decizia luată acum 3 ani și 8 luni în urmă. Deși sunt închis, sufletul îmi este liber și conștiința curată. 

Tu ai ales să fugi!!!

Ești un LAȘ !!!

Însă, să știi că poți fugi de oricine și orice, de tine nu vei reuși. Până la urmă toți răspund pentru ce au făcut. Sincer, îmi este milă de tine, însă Viața bate filmul! (chiar și ”The Godfather”)”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Vlad Filat.

Știri.md amintește că Vlad Plahotniuc ar fi ajuns cu un automobil în regiunea transnistreană, de unde a plecat la Odesa, iar de acolo ar fi zburat cu un avion privat. 

Astăzi, liderul PDM a venit cu primul său mesaj pe Facebook după retragea formațiunii sale de la guvernare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter