main logo
615

Scrisoarea adresată de liberalul Ion Cebanu ambasadorului Daniel Ioniță

Președintele PL în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Cebanu spune că i-a expediat o scrisoare ambasadorului României în R. Moldova, Daniel Ioniță.

Scrisoarea adresată de liberalul Ion Cebanu ambasadorului Daniel IonițăFoto: alegeri.md

Consilierul cere triplarea numărului de secții de votare deschise în Chișinău pentru următoarele alegeri din România, transmite Știri.md

„Am trimis o cerere ambasadorului României cu solicitarea de a mări numărul secțiilor de votare pentru alegerile următoare organizate de statul român pe teritoriul municipiului Chișinău cu aproape trei ori, mai concret de la 12 secții, câte au fost la alegerile europarlamentare, la 35 cel puțin. 

Consider că acest lucru ar duce la eliminarea cozilor interminabile și ar fi un răspuns bun pentru spiritul civic de care au dat dovadă românii basarabeni la ultimele alegeri organizate de statul român, cred că în general pe teritoriul Republicii Moldova ar trebui organizate din experiența mai multor rânduri de alegeri cel puțin 100 de secții de votare.

Sper ca cererea asta să găsească răspuns pozitiv, pentru că indiferent de opțiunile politice trebuie încurajat elanul și spiritul civic de care toți românii au dat dovadă și pe 26 mai dar și înainte de asta”, a scris Ion Cebanu într-o postare pe Facebook.

Solicitarea vine după ce la alegerile europarlamentare desfășurate duminica trecută, la secțiile de votare din Chișinău s-au format cozi uriașe, iar mulți moldoveni nu au reușit să voteze.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării