30 iun, 2020 12:08
600
0

Scrisoare: Se încearcă falimentarea intenționată a întreprinderii Metalferos

30 iun, 2020 12:08
600
0

Un grup de acționari minoritari ai SA „Metalferos” au adresat o scrisoare către deputații Parlamentului Republicii Moldova, procurorul general Alexandr Stoianoglo și misiunile diplomatice, prin care susține că societatea este intenționat falimentată de către un grup de interese care controlează întreprinderea.

Scrisoare: Se încearcă falimentarea intenționată a întreprinderii MetalferosFoto: zdg.md

Autorii scrisorii susțin că în cadrul întreprinderii sunt scheme prin care sunt sustrase mijloace financiare din companie, iar responsabile de aceste ilegalități sunt deputatul PDM Eugen Nichiforiuc, directorul financiar al companiei Sergiu Catana, fostul adjunct al directorului întreprinderii Alexandru Nehtii, directorul SA „Metalferos” Igor Cujba și contabila șefă Valentina Gurulea, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md.

Autorii sesizării declară că până la plecarea lui Vlad Plahotniuc din țară, scurgerile de mijloace financiare din companie au fost patronate de fostul lider PDM.

„Însă, după preluarea puterii de către alianța PDM-PSRM, furturile de la SA „Metalferos” au luat o amploare enormă, iar rapoartele financiare pentru semestrul I al anului 2020 vor arăta că în 2020 SA „Metalferos” deja devine neprofitabilă, comparativ chiar și cu anii 2018 – 2019, cifrele de afaceri sunt în cădere liberă”, acuză acționarii companiei.

Tot aceștia dezvăluie precum că în cadrul întreprinderii s-ar fi format două clanuri care sustrag ilegal banii din companie, iar autoritățile nu întreprind nimic în acest sens.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter