main logo
1217

Scrisoare de la PDM: Moldova nu a fost niciodată mai captivă

PDM cere partenerilor externi să intervină ferm pentru a stopa abuzurile şi presiunile actualei guvernări.

Scrisoare de la PDM: Moldova nu a fost niciodată mai captivăFoto: stiri.md

Într-o scrisoare expediată partenerilor externi de dezvoltare PDM se declară îngrijorat de multiplele abuzuri ale actualei guvernări, transmite Știri.md.

Democrații menționează că actuala guvernare a încălcat principiul pluralismului politic, exercită presiuni asupra membrilor de partid (deputați, primari, funcționari).

Totodată, PDM a informat partenerii externi că noua guvernare de la Chișinău a partajat politic toate instituțiile, nu respectă statul de drept și separarea puterii în stat. 

De asemenea, democrații sunt de părerea că se fac abuzuri asupra libertății presei.

"Ne exprimăm îngrijorarea și în legătură cu abuzurile care se fac la capitolul libertății presei. Recent prim-ministrul țării a amenințat cu demisia membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care, drept urmare, au demis in corpore Consiliul de Supraveghere al televiziunii publice. Totodată, unul dintre posturile tv centrale, Pervyi Kanal (Первый канал), ale Federației Ruse va fi retransmis de un post tv afiliat unui partid din coaliția de guvernare. În fiecare caz de abuz al alianței PSRM-PAS-PPDA se face trimitere la o mitică declarație privind “statul captiv”, care, în opinia lor, anulează orice lege în țară, inclusiv norma Constituțională. Însă modul în care împart și subordonează politic instituțiile de drept arată că țara noastră nu a fost niciodată mai captivă intereselor unor politicieni decât este astăzi. Iar ceea ce se vede public este doar o foarte mică parte din lucrurile grave care se întâmpla acum în instituțiile statului, în special în instituțiile de drept", scrie în scrisoare.

Mai jos citiți textul integral al scrisorii:



Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării