25 iulie, 14:46
4 265
4
Scenariile lui Dodon pentru alegerile anticipate: Când ar putea avea loc
25 iulie, 14:46
4 265
4

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este de părere că după alegerile prezidențiale ar putea avea loc și alegeri parlamentare anticipate.

Foto: știri.md

„Alegerile parlamentare anticipate la sigur vor avea loc doar după prezindențiale. Rezultatul prezidențialelor va influența mult scorul anticipatelor. Sondajele dau situația de azi, situația se va schimba. În Parlamentul următor, în caz de anticipate, Plahotniuc va avea mai puține mandate. Pentru asta merită să facem anticipate. Pentru a curma influența lui Plahotniuc, parlamentarele ar fi o purificare. Nu  va trece Pro Moldova, vedem ce va fi cu Partidul Șor. Vor fi mai puține conserve oligarhice”, a declarat Dodon, transmite Știri.md cu referire la Agora

Președintele este de părere că există  doar două modalitați de dizolvare a acestui Parlament:

„Dacă nu vom convoca ședința și nu va fi aprobată nicio hotărâre până pe 20 octombrie – 1 noiembrie. Nu convocăm ședința Parlamentului sau o convocăm dar nu luăm nicio hotărâre, atunci Parlamentul poate fi dizolvat. Al doilea scenariu este demisia Guvernului. Prin moțiune de cenzură sau guvernul singur să decidă. Ne convocăm și spunem că unica cale de dizolvare a Parlamentului este demisia Guvernului. Începem procedura de dizolvare, trecem cele două proceduri minime de numire a unui noi Guvern și noul președinte, care va fi el, semnează decretul de dizolvare și anunță alegeri parlamentare anticipate. Asta ar putea fi în luna martie aprilie”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter