main logo
1822

Scandalul dintre deputații Iurie Reniță și Mihai Popșoi ia amploare

Scandalul dintre deputații Blocului ACUM Iurie Reniță și Mihai Popșoi ia amploare.

Scandalul dintre deputații Iurie Reniță și Mihai Popșoi ia amploareColaj: știri.md

După ce și-a numit colegul „dodonist” și l-a acuzat că boicotează intenționat ședințele Comisiei parlamentare pentru politică externă, fără a-și anunța preventiv lipsa, Iurie Reniță vine cu noi învinuiri, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Pe de altă parte, Mihai Popșoi presupune că ar fi vorba despre o simplă invidie.

Iurie Reniță îl acuză pe vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi că ar fi „fraternizat definitiv cu Dodon și ortacii lui”, într-o postare pe pagina sa de Facebook: „Intenționat și la indicație, a stopat accesul unioniștilor în blocul ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Cu certitudine că am fi obținut nu doar 26 mandate în cazul acceptării unioniștilor”.

Reniță mai spune că Popșoi și 4 deputați socialiști nu au participat la ultimele trei ședințe ale Comisiei de politică externă și integrare europeană, „fără a binevoi să informeze despre motivul absențelor (precum prevede regulamentul și cum au făcut-o ceilalți colegi din comisie)”: Dl Igor Grosu, care este supleant în comisie, a venit la finalul ședinței doar grație insistențelor mele și a colegilor din comisie, pentru a asigura cvorumul și votarea documentelor de pe agendă, altfel ședința comisiei, pentru a treia oară consecutiv, nu ar fi fost deliberativă. Colegii, prezenți la ultimele 3 ședințe ale comisiei, au remarcat că, mai degrabă, e vorba de o boicotare fățișă și comună a lui Popșoi și a socialiștilor din considerente foarte clare.

În postarea sa, Iurie Reniță se arată uimit și de faptul că Mihai Popșoi a fost invitatul mai multor evenimente organizate de Ambasada Rusiei la Chișinău.

De cealaltă parte, Mihai Popșoi susține că toate acuzațiile la adresa sa sunt false. 

„El suferă tare că eu sunt invitat de către partenerii noștri peste tot, iar el nu. Mă acuză că nu am fost la comisie în timp ce eram în deplasare la Kiev, pentru a mă întâlni cu omologul meu, iar zilele acestea sunt la Zagreb și Leipzig. Mă acuză că apar în poze cu Ambasadorul rus, ceea ce e o rușine din partea lui ca fost Ambasador. După logica dlui Reniță, dacă Dodon apre în poze cu Papa Francis, asta îl face pe Dodon catolic? Evident că nu. La fel dacă Reniță apare în poze cu Maia Sandu asta nu înseamnă ca Reniță e om integru”, a declarat vicepreședintele Parlamentului pentru UNIMEDIA.

Scandalul dintre cei doi deputați din Blocul ACUM a început acum două zile, cu acuzații din partea lui Iurie Reniță, după care au urmat replicile lui Mihai Popșoi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării