main logo
3455

Șase judecători au fost suspendați din funcție de plenul CSM

Plenul CSM a dispus, în ședința de astăzi, 2 iulie, suspendarea din funcție a șase judecători în privința cărora a fost pornită urmărirea penală și pe marginea cărora, până la moment, încă nu există o sentință definitivă a instanței de judecată.

Șase judecători au fost suspendați din funcție de plenul CSMImagine simbol

În privința celui de-al șaptelea judecător, CSM a amânat examinarea subiectului la cererea judecătorului vizat, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Potrivit lui Sergiu Caraman, plenul CSM i-a suspendat din funcție pe cei șase judecători până va fi o sentință definitivă.

„Pe patru dintre judecători, cauzele sunt în instanța de judecată, iar CSM constată că de fapt, potrivit legii, cauzele de corupere și conexe lor trebuie să fie judecate în termeni urgenți. Legea spune că asemenea cauze se judecă de urgență și cu precădere, astfel că plenul CSM suplimentar va solicita informații legate de cauzele respective, în special chestiunea privind respectarea termenului prevăzut de lege pentru judecarea lor: urgent și cu precădere, pentru ca să ne asigurăm, ca organ de autoadministrare judecătorească, precum că drepturile judecătorilor vizați sunt respectate, în special dreptul la judecarea cauzei într-un termen rezonabil, prevăzut de lege”, a precizat Sergiu Caraman.

Video: Youtube/Unimedia VIDEO

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării