265
0
Șapte proiecte ale Guvernului au fost publicate în Monitorul Oficial
265
0

Cele șapte proiecte de lege asupra cărora guvernul și-a asumat ieri răspunderea au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial.

Șapte proiecte ale Guvernului au fost publicate în Monitorul Oficial

Documentele vizează în particular modificarea Codului contravențional, legii bugetului de stat pentru anul 2019, legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, legea privind Zona Economică Liberă „Bălţi”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Totodată, executivul a aprobat, prin asumare de răspundere, proiectul de lege privind declararea utilității publice pentru lucrările de interes național de construcție a Terminalului Vamal Centru și a zonei rezervate de extindere.

Unul dintre proiecte prevede ca salariile directorilor instituțiilor de învățământ și ale unor angajați ai Ministerului Afacerilor Interne să fie majorate. 

„A fost necesar să o facem, luând în considerare funcționalitatea redusă a parlamentului acum. Ați văzut că am analizat puțin și am venit cu unele ajustări în Legea cu privire la salarizare și cu alte lucruri importante care a trebuit să le facem și care nu așteaptă până când vom avea alt parlament funcțional”, a precizat premierul Pavel Filip.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, guvernul își poate angaja răspunderea în fața parlamentului asupra unui program, unei declarații de politică generală sau unui proiect de lege. 

Dacă în termen de trei zile nu este depusă o moțiune de cenzură și ulterior susținută cu votul majorității deputaților, atunci proiectele de lege se consideră adoptate.

Citește și
article image
Popescu: Guvernul nu vrea să ia măsuri pentru integrarea...
0
133
article image
Claxoane de protest la Guvern. Reacția Ministerului...
0
505
article image
Premierul Maia Sandu explică de ce își va păstra mașina de...
0
517
article image
Mircea Eșanu, numit noul șef al Agenției Servicii Publice
0
292