main logo
607

Sandu: Vom crea un birou de politici anticorupție și reforma justiției

Pe lângă cabinetul prim-ministrului Republicii Moldova va funcționa un birou de politici anticorupție și reforma justiției.

Sandu: Vom crea un birou de politici anticorupție și reforma justițieiFoto: moldpres.md

Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

În cadrul noului birou vor activa experți naționali și internaționali. „Este un consiliu pe lângă prim-ministru de la care așteptăm sfaturi despre modul în care putem să urgentăm reformele în justiție și reformele pentru construirea unor instituții puternice și profesioniste împotriva corupției”, a spus oficialul. 

Maia Sandu a afirmat că noul cabinet de miniștri își asumă să lucreze doar în interesul cetățenilor, să asigure transparența decizională și să promoveze oameni competenți și profesioniști.

„Astăzi, împreună cu noii miniștri am discutat cu echipele din toate ministerele. Mesajul pe care l-am transmis și pe care vreau să-l audă toți funcționarii și cetățenii este că noul guvern va elimina vechile practici de îmbogățire ilegale, prin scheme de corupție, de numire în funcție pe criteriul loialității față de partid, de ignorare a interesului public. Vă garantez că oamenii buni vor fi promovați și apreciați”, a precizat Maia Sandu.

Premierul a mai afirmat că „nimeni nu trebuie evaluat, promovat, retrogradat sau amenințat din cauza opțiunii politice”. Totodată, cei care au făcut partizanat politic vor fi sancționați, iar cei care vor continua să facă partizanat politic vor fi demiși, a dat asigurări Sandu.

Premierul a anunțat că în această săptămână va expedia o scrisoare către compania Kroll și va solicita o copie a raportului „Kroll 2”, „pentru a afla detalii despre investigarea furtului miliardului, cei implicați și destinația banilor”.  

Noul cabinet de miniștri în frunte cu Maia Sandu a fost învestit la 8 iunie curent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării