main logo
675

Sandu va face vizite la Kiev și Berlin: Va discuta cu Zelenski și Merkel

Maia Sandu urmează să facă două vizite oficiale în perioada 11-16 iulie. Premierul va avea o întrevedere cu președintele Ucrainei pe 11 iulie și cu cancelara Germaniei pe 16 iulie.

Sandu va face vizite la Kiev și Berlin: Va discuta cu Zelenski și MerkelFoto: Știri.md

Prima-ministrul Moldovei va efectua o vizită oficială la Kiev, în urma invitației președintelui Volodimir Zelenski „Ucraina și Moldova au experiențe politice similare în regiune, mai ales în ceea ce privește lupta împotriva corupției și construirea unor state democratice și funcționale axate pe nevoile și aspirațiile cetățenilor, și au același obiectiv de integrare europeană, transmite Știri.md.

Tocmai de aceea, colaborarea strânsă între țările noastre va avea efecte benefice atât asupra securității în regiune, cât și asupra vieții cetățenilor din ambele țări”, scrie Maia Sandu. 

Pe 16 iulie, Maia Sandu, la invitația cancelarei Germaniei Angela Merkel va merge la Berlin. 

„Mulțumesc pentru sprijinul constant acordat de Germania cetățenilor Republicii Moldova. Germania a fost, de fiecare dată, un aliat de încredere al Republicii Moldova în promovarea și consolidarea democrației în țara noastră și în susținerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova”, scrie premierul.

Prima vizită oficială în calitate de premier a fost la București.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării