main logo
865

Sandu: UE e gata să discutăm despre cele 100 milioane de euro

Uniunea Europeană este gata să redeschidă discuțiile cu privire la asistența macrofinanciară, să ofere suport financiar pentru proiecte de cooperare transfrontalieră și să susțină cu expertiză internațională în vederea consolidării instituțiilor democratice.

Sandu: UE e gata să discutăm despre cele 100 milioane de euroFoto: gov.md

Declarația a fost făcută de șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, la întrevederea cu prim-ministrul Maia Sandu, transmite Știri.md.

"I-am adresat mulțumiri domnului Michalko pentru ajutorul enorm oferit Republicii Moldova de Uniunea Europeană de-a lungul timpului. L-am asigurat pe domnul Michalko că noul Guvern va îndeplini prevederile din Acordul de Asociere cu UE și va respecta toate angajamentele cu privire la reforme și principiile stabilite în Acordul de Asociere", a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că în anul 2017 Republica Moldova și UE au semnat un acord privind acordarea unei asistențe macrofinanciare de 100 milioane de euro. 

Acești bani urmau să ajungă în anii 2017-2019 în țara noastră în trei tranșe, inclusiv două în 2018, pe măsura implementării unor obiective stabilite de UE.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării