main logo
959

Sandu: Suma ajutorului pentru sinistrații de la Otaci, stabilită marți

Marţi, la şedinţa Comisiei guvernamentale pentru situaţii excepţionale va fi stabilită suma exactă a ajutorului care va fi oferit cetăţenilor care au avut de suferit în urma prăbuşirii unui bloc de la Otaci (raionul Ocniţa).

Sandu: Suma ajutorului pentru sinistrații de la Otaci, stabilită marțiFoto: Știri.md

Anunţul a fost făcut luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de către prim-ministrul Maia Sandu, care a anunţat anterior că problema ajutorului financiar va fi rezolvată până la 5 iulie, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, ea a spus că "Comisia pentru situaţii excepţionale a aprobat deja suma aproximativă a ajutorului", dar, "la momentul de faţă, mai au loc consultări cu cetăţenii, iar cifrele finale vor fi prezentate marţi".

Comentând depunerea mandatului său de deputat şi posibilitatea de a desfăşura alegeri repetate în circumscripţia electorală uninominală, Sandu a spus că "situaţia creată demonstrează încă o dată că sistemul mixt a fost aprobat doar pentru a păstra puterea şi nu a prevăzut multe dintre nuanţele procesului electoral".

Având în vedere faptul că Parlamentul a adoptat deja în prima lectură o lege privind revenirea la sistemul proporţional, Sandu a menţionat că "nu mai este deputat, iar decizia finală privind situaţia aparţine doar organului legislativ".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării