main logo
5359

Sandu spune scopul vizitei deputaților Partidului Șor și PCRM la Moscova

Deputații Partidului "ȘOR" Reghina Apostolova și Petru Jardan, dar și comunistul Constantin Starîș nu ar fi mers la Moscova să obţină "gaze ieftine" pentru raionul Orhei sau să ceară anularea interdicţiei impuse la importul fructelor și legumelor din R. Moldova.

Sandu spune scopul vizitei deputaților Partidului Șor și PCRM la MoscovaFoto: știri.md

Despre aceasta a declarat luni-seară președinta Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la TV8, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

"Cei trei deputați au mers la Moscova pentru a vinde ideea că Partidul "ȘOR" poate destabiliza situația în R. Moldova prin intermediul protestelor", a menționat șefa statului.

Maia Sandu a luat în derâdere faptul că cei trei deputați au discutat cu președintele Comitetului pentru Relații Internaționale al Dumei de Stat al Federației Ruse, Leonid Sluțki, despre gaze.

"Dar ce, s-au întâlnit cu reprezentanții "Gazprom"? Și câțiva deputați din Adunarea Populară a Găgăuziei au cerut gaze mai ieftine de la Rusia... Au trimis mai multe scrisori, dar nu au obținut nimic. Așa e și cu gazele pentru Orhei", a punctat Maia Sandu.

Amintim că deputații Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova și Petru Jardan, au anunțat despre efectuarea unei vizite la Moscova, în cadrul căreia "au analizat, împreună cu Leonid Sluțki, posibilitatea dezvoltării relațiilor comercial-economice cu raionul Orhei".

"Printre subiectele centrale au fost reluarea exporturilor producătorilor agricoli din Orhei în Rusia și aprovizionarea regiunii cu gaze naturale, în contextul crizei energetice care afectează R. Moldova", se arata într-un comunicat de presă al Partidului "ȘOR".

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării