main logo
522

Sandu și Năstase, despre europarlamentare: Ne bucurăm pentru PPE

Liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, spun că se bucură de rezultatul Partidului Popular European.

Sandu și Năstase, despre europarlamentare: Ne bucurăm pentru PPEFoto: Știri.md

Declarațiile au fost făcute la Parlament după o ședință de consultări publice cu privire la un proiect de lege privind Procurorul General, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Este cel mai important partid în continuare în Parlamentul European și contăm foarte mult pe sprijinul acestui partid, împreună cu alte partide care au demonstrat că sunt pentru consolidarea UE, pentru protejarea UE de forțe distructive”, a afirmat Maia Sandu.

Năstase spune că îi mulțumește poporului român că a făcut dreptate, referindu-se în acest caz la scorul mic pe care l-a luat PSD. „Prin atitudinea lor (n.r. poporul român), prin acest exercițiu democratic și de justiție au slăbit forța oligarhului din RM, care a beneficiat de sprijinul prietenului său Dragnea, până în momentul de față”, apreciat Năstase.

Biroul Electoral Central din România (BEC) a anunțat rezultatele oficiale parțiale după alegerile europarlamentare ce s-au desfășurat duminică, 26 mai. Astfel, Partidul Naţional Liberal (PNL) se situează pe primul loc, obținând 26,35% dintre voturi.

Cu 23,16% dintre voturi s-a ales Partidul Social Democrat (PSD), obținând un minim istoric, iar Alianța 2020 USR-PLUS, a obținut un scor de 21,24%.

  • PNL: 26,35%
  • PSD: 23,16%
  • USR-PLUS: 21,24%
  • Pro Romania: 6,77%
  • UDMR: 6,19%
  • PMP: 5,64%

Restul concurenților electorali nu au atins pragul electoral: ALDE a obţinut 4,13% din voturi, candidaţii independenţi Peter Costea - 1,47%, George Nicolae Simion - 1,23% şi Gregoriana Carmen Tudoran - 1,11%, UNPR - 0,59%, PRU - 0,54%, Partidul Socialist Român - 0,44%, Partidul Social Democrat Independent - 0,29% şi Blocul Unităţii Naţionale - 0,23%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării