main logo
1042

Sandu și Năstase anunță oficial participarea în bloc la alegerile din 2018

Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr vor participa în cadrul unui bloc comun în cadrul alegerilor parlamentare din 2018.

Oficial. Sandu și Năstase participă în bloc la alegerile din 2018Oficial. Sandu și Năstase participă în bloc la alegerile din 2018. Foto: jurnal.md

Liderii celor două formațiuni, Maia Sandu și Andrei Năstase, au anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că cele două formațiuni politice își vor uni eforturile și vor participa în comun la scrutinul parlamentar.

Potrivit celor doi, PAS și Platforma DA vor forma un bloc electoral comun atât în cadrul circumscripțiilor electorale, cât și în votul pe liste. Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat că prioritară, în acest moment, este consolidarea forțelor „reale pro-europene”, iar în blocul electoral vor fi cooptați și reprezentanți ai altor partide politice și personalități publice de notorietate, scrie independent.md.

Potrivit președintei PAS, Maia Sandu, sub „umbrela platformei comune ne propunem să aducem toate forțele autentice proeuropene și antioligarhice, în primul rând acelea cu care am făcut front comun la alegerile prezidențiale din 2016.

„Prin aceasta vrem să creștem încrederea cetățenilor că vom reuși împreună să aducem Republica Moldova pe făgașul normalității. Trebuie să dăm o lovitură fatală acestui binom odios, Plahotniuc-Dodon. Integritatea și meritocrația vor fi criteriile principale care vor sta la baza constituirii liste comune. Vom constitui o comisie formată din membri ai societății civile și presei de investigație pentru a stabili integritatea candidaților”, a declarat președinta PAS, Maia Sandu.

Liderul Platformei demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a făcut un apel și către reprezentanții diasporei, de a se implica activ în scrutinul de anul viitor, întrucât au fost „nedreptățiți” de către actuala guvernare în procesul de formare a circumscripțiilor electorale.

Potrivit acestuia, blocul electoral din cele două partide va fi „constituit pe baza egalității și reciprocității, cu invitarea reprezentanților societății civile și a altor partide politice, în cazul în care aceștia vor aduce valoare adăugată listei și vor contribui la mobilizare electoratului. În procesul de stabilire a listei electorale și a candidaților din circumscripții se vor pune accente pe integritatea și meritocrația candidaților”.

Cei doi au mai spus că mai multe detalii vor fi prezentate în zilele următoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării