main logo
5302

Sandu salută sancțiunile UE: Acești oameni au trădat interesul național

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat astăzi că Consiliul UE a decis sancționarea a cinci persoane acuzate în destabilizarea situației din Republica Moldova.

Sandu salută sancțiunile UE: Acești oameni au trădat interesul naționalFoto: Știri.md

La scurt timp, Maia Sandu a venit cu un mesaj, după ce Uniunea Europeană a anunțat sancționarea lui Ilan Șor, Marina Tauber, Gheorghe Cavcaliuc, Vlad Plahotniuc și Igor Ceaika, transmite Știri.md.

Maia Sandu a salutat această decizie și a menționat că acești "oameni au trădat legea și interesul național".

De asemenea, președinta a accentuat că această decizie ar însemna că "acestor persoane nu li se va permite circulația liberă în țările ce se vor alinia sancțiunilor, iar UE ajută Moldova să oprească destabilizările din țară".

„Acești oameni certați cu legea au trădat și continuă să trădeze interesul național, pun în pericol dezvoltarea Republicii Moldova și lucrează în folosul Kremlinului. Decizia de azi înseamnă că acestor persoane nu li se va permite circulația liberă în țările ce se vor alinia sancțiunilor, le vor fi blocați banii și sechestrate averile. Uniunea Europeană ne ajută să-i oprim pe cei care vor să destabilizeze țara și să ne blocheze viitorul", a declarat Maia Sandu.

Amintim că sancțiunile impuse de UE vizează înghețarea fondurilor deținute de aceste persoane în UE și interdicții de călătorie. Aceste măsuri au drept scop sprijinirea sau implementarea de acțiuni sau politici care subminează sau amenință suveranitatea și independența Republicii Moldova, democrația, statul de drept, stabilitatea sau securitatea R. Moldova, precum și persoane sau entități asociate cu acestea. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării