main logo
560

Sandu: Republica Moldova va colabora în continuare cu OSCE pentru combaterea corupției

Republica Moldova va colabora în continuare cu OSCE pentru a face față provocărilor de securitate din regiune, dar și pentru a avansa cooperarea în domeniul securității, drepturilor omului și combaterii corupției.

R. Moldova va colabora în continuare cu OSCE pentru combaterea corupției

Declarațiile au fost făcute de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, la Viena, în cadrul unei întrevederi cu Helga Schmid, secretarul general al OSCE, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Mizăm în continuare pe sprijinul OSCE pentru facilitarea dialogului și sprijinirea părților în promovarea unei reglementări politice cuprinzătoare și durabile”, a menționat șefa statului, apreciind susținerea oferită Republicii Moldova de către OSCE în procesul de reglementare transnistreană.

Prioritățile de pe agenda Republicii Moldova cu UE au fost discutate în cadrul întrevederii cu Michael Linhart, ministru federal al afacerilor europene și internaționale. Președinta Maia Sandu i-a mulțumit pentru deschiderea partenerilor austrieci de a promova parcursul european al Republicii Moldova. 

Iar în cadrul discuțiilor cu viceprim-ministrul austriac Werner Kogler, șefa statului a abordat posibilitatea de extindere a relațiilor economice dintre Republica Moldova și Austria.

Vizita la Viena a mai continuat cu o întâlnire cu membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova. Președintele a apreciat sprijinul constant în implementarea programelor și proiectelor în domenii prioritare pentru Republica Moldova, precum dezvoltarea învățământului profesional tehnic, crearea locurilor de muncă pentru tineri sau creșterea competitivității economiei prin sprijinirea transformării digitale.

Maia Sandu a efectuat o vizită oficială la Viena, în perioada 21-22 octombrie, la invitația omologului său austriac.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării