main logo
9675

Sandu: Reprezentanții lui Dodon s-ar fi întâlnit cu Plahotniuc

Reprezentanții lui Igor Dodon s-ar fi întâlnit cu Vlad Plahotniuc. Cel puțin asta a declarat fostul prim-ministru Maia Sandu, într-un interviu pentru go4media.ro.

Sandu: Reprezentanții lui Dodon s-ar fi întâlnit cu PlahotniucFoto: știri.md

Potrivit liderei PAS, deturnarea Guvernului Sandu era negociată încă din septembrie, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„În momentul în care ne-am asumat răspunderea, ne-am gândit la oamenii care așteaptă ca Republica Moldova să devină, asemeni României, un stat în care corupții să stea la pușcărie. Aveam deja informații că Dodon poartă negocieri cu parlamentarii lui Plahotniuc și știam că se pregătește debarcarea guvernului. Moțiunea PDM-ului, retrasă după asumarea răspunderii guvernului, nu a fost întâmplătoare. Indiferent dacă noi mergeam sau nu pe calea asumării, demiterea guvernului era pusă deja la cale”, a declarat Maia Sandu.

Sandu spune că acest scenariu este confirmat și de viteza cu care au reușit să învestească guvernul. 

„În 24 de ore au identificat prim-ministrul, au negociat echipa PSRM-PDM și au scris și programul de guvernare. Evident, acest lucru este imposibil a fi realizat atât de repede. În realitate, discuțiile aveau loc demult și au fost în continuare negociate în mai-iunie între Dodon și Plahotniuc. Pentru că și lui Dodon, și celor din PDM le este frică de justiție liberă. Atunci când promovezi măsuri împotriva corupției, cei mai aprigi contestatari sunt exact corupții, nu-i așa? Exact asta s-a întâmplat la Chișinău”.

„Așa cum am menționat mai devreme, nu cred că lucrurile s-au făcut fără știrea lui (n.r. Vlad Plahotniuc). Nu am dovezi în acest sens, dar se vorbește că oamenii lui Dodon s-au întâlnit cu Plahotniuc în aceste zile.

Mai mult decât atât, în actualul Guvern se regăsesc foști miniștri și înalți demnitari ai lui Plahotniuc la ministere-cheie – economie, finanțe – și în fruntea Guvernului. 

Ion Chicu a fost ministrul lui Plahotniuc, devenind ulterior consilierul lui Dodon și acum prim-ministru. Ministrul lui Plahotniuc și prim-ministrul lui Dodon, acum câteva săptămâni, a simțit nevoia să se exprime pe Facebook pentru a acuza Uniunea Europeană de furtul miliardului. 

Mesajul său denigrator îl cunosc toți reprezentanții UE. Este bine ca și dumneavoastră, la București, dar și la Bruxelles, să știți cu ce ipocriți aveți de-a face”, se mai arată în interviu.

Nimeni din cei vizați nu a venit cu reacție în urma acuzațiilor aduse.

Știri.md amintește că ex-liderul PDM, care se află peste hotare, a scris ieri o postare pe Facebook despre căderea Guvernului Sandu și învestirea Executivului condus de Ion Chicu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării