main logo
777

Sandu, recunoscătoare față de SUA pentru completarea listei de sancțiuni

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în vizită la Washington, şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Statele Unite pentru "decizia de a include nouă persoane şi 12 organizaţii pe lista de sancţiuni pentru acte grave de corupţie, prejudicierea averii statului şi promovarea influenţei Rusiei în Republica Moldova".

Sandu, recunoscătoare față de SUA pentru completarea listei de sancțiuniFoto: presedinte.md

Potrivit Infotag, Sandu a spus acest lucru la o întrevedere cu membrul Comitetului pentru afaceri externe al Camerei reprezentanţi lor din Congresul SUA Michael McCaul, transmite Știri.md.

Interlocutorii au discutat despre relaţiile moldo-americane şi sprijinul oferit de partenerii din Statele Unite pentru agenda de reforme a autorităţilor moldoveneşti.

Şefa statului şi-a exprimat recunoştinţa pentru adoptarea de către Congresul SUA, în aprilie 2022, a unei rezoluţii prin care este reafirmat sprijinul pentru suveranitatea, integritatea teritorială şi parcursul democratic al Republicii Moldova.

Vorbind despre "lista de sancţiuni", Sandu a menţionat că astfel de acţiuni ajută autorităţile moldoveneşti să elimine corupţia, consolidând instituţiile statului moldovenesc.

Preşedintele a spus că Moldova contează pe sprijinul Statelor Unite în realizarea reformelor, inclusiv în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

"Avem nevoie de sprijinul SUA şi pentru asigurarea independenţei energetice", a spus preşedintele, care îşi încheie vizita în SUA miercuri, 7 decembrie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării