main logo
1059

Sandu, premiată de un ONG american alături de Zelenski și alți oficiali

Președinta țării, Maia Sandu, a primit premiul pentru democrație „Madeleine K. Albright”, oferit de către Institutul Național pentru Democrație din Statele Unite.

Sandu, premiată de un ONG american alături de Zelenski și alți oficialiFoto: realitatea.md

Acest premiu a fost acordat șefei țării noastre alături de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, președinta Slovaciei, Zuzana Čaputová, și prim-ministra Lituaniei, Ingrida Simonyte, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Premiul le-a fost acordat conducătorilor acestor țări „datorită eforturile lor în promovarea și protejarea democrației în țările lor și în regiune”.

Amintim că șefa statului efectuează în aceste zile o nouă vizită de lucru în SUA, unde are planificate întrevederi cu oficiali americani.

În cadrul vizitei de lucru din SUA, Maia Sandu a avut întrevederi cu administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID), Samantha Power, președinta Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Nancy Pelosi, și directoarea generală a Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva.

De asemenea, Maia Sandu a mai avut întrevederi și cu membrul Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Michael McCaul.

Președinta țării, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu cetățenii moldoveni stabiliți cu traiul în Statele Unite ale Americii.

Maia Sandu a rostit și un discurs la Conferința Internațională Anticorupție 2022 de la Washington.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării