main logo
838

Sandu: O persoană nu face schimbarea. Toți trebuie să punem umărul

Guvernul doreşte ca standardele de viaţă ale cetăţenilor din Republica Moldova să crească imediat, dar sunt nişte procese complicate.

Sandu: O persoană nu face schimbarea. Toți trebuie să punem umărulFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta prim-ministru Maia Sandu a declarat în cadrul ceremoniei de lansare a Zilelor Diasporei.

Ea a menţionat că fiecare schimbare se face cu greu.

"Ştiu că toată lumea îşi doreşte ca lucrurile să se întâmple foarte repede. Nu putem să ne lăsăm duşi de nişte discursuri populiste. Ştim că fiecare schimbare se face cu greu. În fiecare instituţie a statului, şi la nivel central, şi la nivel local, cu toţii trebuie să ne schimbăm, cu toţii trebuie să punem umărul. 

Schimbarea nu o face o persoană, 3 sau 30. Schimbarea se face atunci când o masă critică din societate începe să facă lucrurile corect. Ştiu că am trăit într-un sistem infect şi ştiu că există multă dezamăgire. Dar depinde doar de noi, de fiecare, în fiecare zi să-şi facă lucrurile bine", a spus Sandu.

Ea a mulţumit diasporei pentru că a fost un element extrem de important în lupta împotriva regimului oligarhic şi în lupa pentru democraţie.

"Voi sunteţi cei care aţi plecat de acasă nu de plăcere, aţi fost forţaţi să plecaţi pentru că nu au mai existat oportunităţi, pentru că nu aţi mai putut să aveţi grijă de copiii şi familiile dvs., din cauza unor politicieni corupţi care au pus interesul personal mai presus de interesul cetăţenilor" a spus ea.

Premierul a menţiont că "cu toţii avem un scop comun".

"Cred că este foarte bine că noi cu toţii avem un scop comun. E complicată sarcina pe care o avem. Aveţi pretenţii şi e bine să le aveţi. Trebuie să ne criticaţi de fiecare dată când credeţi că nu facem lucrurile corect. Noi o să venim şi o să explicăm, dacă argumentele noastre o să fie suficient de convingătoare. 

Dacă argumentele dvs. o să fie mai convingătoare, atunci noi o să modificăm politicile, măsurile şi acţiunile. Vreau doar cu toţii să înţelegem, noi chiar suntem bine intenţionaţi. Noi am luptat foarte mult pentru ca să ajungem aici, să putem construi împreună o societate democratică şi o societate a bunăstării. Aceasta este o oportunitate pe care trebuie să o folosim pentru viitorul nostru al tuturor şi, în special, al următoarel or generaţii", a spus Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării