main logo
981

Sandu: Nu voi susține aderarea la PAS a foștilor primari PDM

Prim-ministrul Maia Sandu spune că nu va susține trecerea primarilor și consilierilor care fac sau au făcut parte din Partidul Democrat către Partidul Acțiune și Solidaritate.

Sandu: Nu voi susține aderarea la PAS a foștilor primari PDM

În opinia ei, acești funcționari, dacă vor să candideze la următoarele alegeri locale, să o facă drept candidați independenți, transmite Știri.md

Declarația a fost făcută în contextul în care mai mulți funcționari din administrația publică locală au anunțat că părăsesc PDM și nu exclud că se vor alătura uneia dintre celei trei formațiuni care se află acum la guvernare – PAS, PPDA și PSRM, transmite IPN, cu referire la o emisiune de la TVC21.

„Noi avem oameni cărora le-a fost foarte greu în opoziție, care ne-au ajutat, care au construit organizațiile teritoriale în pofida faptului că asupra lor erau exercitate presiuni și noi nu considerăm că trebuie să susținem asemenea schimbări. Eu înțeleg că probabil printre acești primari sunt oameni buni, care nu au făcut nimic rău, dar ei pot participa la alegeri drept candidați independenți”, a afirmat șefa cabinetului de miniștri.

De asemenea, prim-ministrul nu consideră corect să se afirme că Partidul Democrat trebuie interzis. În opinia ei, dacă PDM ar fi declarat în afara legii, acest lucru nu i-ar place comunității internaționale. 

„Desigur, tot ce a făcut acest partid este strașnic și toți cei care făceau parte din formațiune și nu au oprit aceste lucruri sunt vinovați. Noi știam că acest sistem a fost rău, dar ceea ce vedem acum, cât de corupt era, ceea ce auzim de la oamenii care spun ce s-a întâmplat cu ei, este mult mai grav decât ne-am gândit. Adică, eu consider că ei toți sunt vinovați, dar nu consider că partidul trebuie fi lichidat”, a afirmat Maia Sandu.

În altă ordine de idei, șefa executivului spune că va efectua, cel mai probabil în toamna acestui an, o vizită la în Federația Rusă. 

Potrivit ei, acest lucru se va întâmpla după ce cu o vizită la Moscova va merge ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase. Șeful MAI va merge în Rusia la începutul lunii septembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării