main logo
2491

Sandu: Moldova își propune să reintegreze Transnistria înainte de aderare

Republica Moldova își propune să reintegreze regiunea transnistreană înainte de aderarea la Uniunea Europeană (UE), a declarat ieri președinta Maia Sandu, aflată într-o vizită de stat în Norvegia.

Sandu: Moldova vrea să reintegreze Transnistria înainte de aderareFoto: Imagine simbol

„Scopul nostru și misiunea noastră sunt să pregătim țara pentru aderarea la Uniunea Europeană până în 2030. Ideal ar fi ca până atunci să avem țara reintegrată. Lucrăm în acest sens, dar nu depinde doar de noi. Vom face tot ce este posibil ca să realizăm reintegrarea înainte de a accede în UE, dar nu trebuie să excludem și alte posibilități. Angajamentul nostru pentru o rezolvare pașnică a conflictului rămâne la fel de puternic”, a declarat Maia Sandu într-o conferință de presă comună cu premierul Norvegiei, Jonas Gahr Store, transmite Știri.md.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, Maia Sandu a vorbit și despre războiul hibrid pe care Federația Rusă îl duce în Republica Moldova, menționând că „Moldova este adesea un teritoriu unde Rusia își testează instrumentele hibride”.

„Atunci când partenerii ne ajută să construim instrumente în lupta cu atacurile cibernetice, pot înțelege cum Rusia încearcă să influențeze țările. Lupta împotriva dezinformării. Știm că Rusia investește mult în dezinformare, nici o altă țară, nici măcar una mult mai bogată decât Moldova, nu poate să facă față resurselor pe care le investește Putin. De aceea avem nevoie să ne unim forțele”, a declarat șefa statului.

Amintim că președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de stat în Norvegia, în perioada 6-7 mai. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării