5 oct, 2019 14:36
1 315
0
Sandu, mesaj către potențialii candidați la funcția de procuror general
5 oct, 2019 14:36
1 315
0

Premierul Maia Sandu a venit pe pagina sa de Facebook cu unmesaj către potențialii candidați la funcția de procuror general.

Foto: știri.md

Prim-ministra susține că a știut dintotdeauna că lupta pentru o justiție adevărată în Republica Moldova nu va fi ușoară, însă fără a face ordine în acest domeniu Moldova nu are viitor, transmite Știri.md.

"În pofida rezistenței din partea celor care au transformat justiția într-o mașină de făcut bani, am reușit să modificăm legea pentru alegerea Procurorului General, astfel încât o comisie de experți formată pe lângă Ministerul Justiției să selecteze în mod transparent o listă scurtă din care Consiliul Superior al Procurorilor va alege viitorul Procuror General, așa cum cere Constituția. În așa mod ne-am asigurat că doar candidații integri, profesioniști vor avea șanse să ajungă în funcția de Procuror General.

Ministerul Justiției a lansat concursul și aș vrea să mă adresez potențialilor candidați care întrunesc condițiile pentru a aplica la această poziție. Știu că nu e ușor să faci dreptate în Republica Moldova. Știu că nu e ușor să repari un sistem putred, să treci peste toate piedicile întinse de cei interesați ca lucrurile să rămână așa cum sunt. O știu din propria experiență. Dar mai știu că viitorul țării noastre, viitorul tuturor cetățenilor depinde de cei care vor avea curajul să facă schimbarea în sistem.

Stimați potențiali candidați, dacă până acum ați așteptat timpul potrivit ca să acționați spre binele țării, acesta este el", a scris Maia Sandu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter