main logo
615

Sandu: Marea provocare pentru R. Moldova e reforma în sistemul judiciar

Marea provocare pentru Republica Moldova este reforma în sistemul judiciar și construirea unor instituții capabile să combată corupția.

Sandu: Marea provocare pentru R. Moldova e reforma în sistemul judiciarFoto: moldpres.md

Declarația a fost făcută miercuri, 24 iulie, de premierul Maia Sandu, la Bruxelles, în cadrul unor dezbateri în Comisia pentru afaceri externe din Parlamentul European, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Vrem să consolidăm independența sistemului judiciar. Pe de altă parte, nu ne putem aștepta ca această reformă să aibă succes așa, de la sine. Din păcate, mulți din sistem sunt corupți. Provocarea este foarte mare. Avem nevoie de sfaturile dumneavoastră și încă cercetăm să vedem care este calea cea mai bună pentru a soluționa această situație. Îmi doresc succesul cât mai rapid al acestor reforme. Așteptările din partea cetățenilor sunt uriașe”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit premierului, o altă provocare este numirea unui nou procuror general, care va trebui să lanseze reforma în domeniu, dar și să obțină rezultate rapide în cazurile de corupție, „pentru că doar așa va putea fi recâștigată încrederea cetățenilor”.

„Fostul președinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu, a vorbit despre perspectivele de integrare europeană pentru Moldova. Ne-ar fi de foarte mare ajutor. Înțelegem clar că trebuie să punem în aplicare Acordul de Asociere. Știm că trebuie să obținem cu adevărat rezultate în privința angajamentelor noastre, dar evident trebuie să știm ce ne așteaptă la capătul acestui drum îndelungat și greu. Programul nostru este foarte clar: ideea este de a merge mai departe pe calea visului european al RM”, a afirmat Maia Sandu.

Premierul Maia Sandu și președintele parlamentului, Zinaida Greceanîi, efectuează o vizită la Bruxelles. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării