main logo
446

Sandu: La puțin peste o lună am reușit să deblocăm finanțarea externă

Prim-ministrul Maia Sandu a felicitat joi, 18 iulie instituțiile statului care au reușit să convingă Comisia Europeană, Uniunea Europeană să deburseze primele 14,54 milioane de euro, astfel fiind deblocată finanțarea externă pentru Republica Moldova.

Sandu: La puțin peste o lună am reușit să deblocăm finanțarea externăFoto: gov.md

Maia Sandu a calificat reușita drept o primă victorie a acestui guvern, obținută la puțin peste o lună de activitate, transmite Știri.md

„Să fie clar pentru toată lumea: e vorba de grant, de donație. Acești bani nu sunt rambursabili și de-acum încolo avem de muncit și mai mult, toți cei care au de implementat reforme ca să convingă partenerii externi, dar și cetățenii, că noi suntem serioși atunci când vorbim de angajamente, așa încât să obținem întreaga sumă  planificată din partea partenerilor externi și, în special, din partea UE”, a precizat prim-ministrul în debutul ședinței de guvern.

Totodată, șefa executivului a atras atenția Confederației Naționale a Sindicatelor din țară asupra faptului că există unele suspiciuni de devalizare a proprietăților Confederației. Maia Sandu a menționat că ar fi vorba despre un grup criminal organizat care încearcă să privatizeze ilegal sanatoriul din orașul Truskoveț, dar și sanatoriul „Zolotaya Niva”, orașul Sergheevka din Ucraina.

„Acestea nu sunt proprietatea statului, dar sunt proprietatea Confederației. Și, în situația în care Procuratura doarme, în continuare, și nu reacționează la aceste informații, nu întreprinde nimic, eu cred că Confederația trebuie să întreprindă toate măsurile, să se întrunească în ședință și să oprească aceste abuzuri împotriva cetățenilor Republicii Moldova”, a mai subliniat Maia Sandu.

În acest context, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a îndemnat conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor să se adreseze la MAI, cu toate probele de care dispun, pentru ca oamenii legii să stopeze aceste ilegalități, în limita competențelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării