main logo
3112

Sandu, la Paris: Am rugat să ne ajute să accesăm mai rapid vaccinul

Franța ar fi disponibilă să ajute R. Moldova în soluționarea problemelor cu care se confruntă țara noastră.

Sandu, la Paris: Am rugat să ne ajute să accesăm mai rapid vaccinul

De aceea, o misiune specială formată din experți francezi va sosi la Chișinău în primăvara acestui an pentru a identifica problemele și pentru a găsi soluționarea lor, transmite Știri.md.

''Stadiul relației bilaterale dintre Republica Moldova și Republica Franceză, dar și interesul de a consolida parteneriatul dintre țările noastre la nivel politic, economic și social au constituit aspectele-cheie ale întrevederii de ieri cu domnul Jean-Yves Le Drian, Ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței.

Am mulțumit Franței pentru sprijinul pe care l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor și mi-am exprimat speranța că această relație va fi impulsionată. Totodată, am pus în discuție necesitatea de a avansa negocierile cu privire la semnarea mai multor acorduri interguvernamentale (conversiunea permiselor de conducere, securitatea socială, recunoașterea diplomelor de studii), care sunt, înainte de toate, în interesul și beneficiul cetățenilor.

Cu referire la situația curentă din Republica Moldova, am menționat ca priorități ieșirea din impasul politic prin alegeri parlamentare anticipate și instalarea unui guvern cu competențe depline. O altă prioritate este răspunsul consolidat la criza pandemică, motiv din care am apelat la autoritățile franceze cu rugămintea de a ne ajuta să accesăm mai rapid vaccinul anti-COVID-19. 

Domnul Ministru Jean-Yves Le Drian ne-a asigurat de sprijinul Franței și a menționat că vom căuta împreună soluții pentru problemele abordate. În acest sens, în luna martie, o misiune de explorare va veni la Chișinău pentru documentare și identificarea domeniilor de asistență'', a declarat Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării