main logo
890

Sandu, la Paris: Am discutat efectele războiului asupra R. Moldova

Subiectul efectelor războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova a fost inclus pe ordinea de zi la Paris.

Sandu, la Paris: Am discutat efectele războiului asupra R. Moldova

Președintele țării, Maia Sandu, care întreprinde o vizită la Paris, a discutat despre situația tensionată care se desfășoară la granița moldo-ucraineană, transmite Știri.md.

”Mi-am continuat vizita la Paris cu o întrevedere la Senatul Francez, unde m-am bucurat să-l revăd pe Gérard Larcher, președintele Camerei Superioare a Legislativului francez. Am discutat cu domnul Larcher evoluțiile din regiunea noastră, efectele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova. I-am mulțumit interlocutorului meu pentru ajutorul oferit de Paris pentru gestionarea crizei umanitare a refugiaților și pentru depășirea consecințelor războiului, a inflației și crizei energetice cu care se confruntă Moldova.

Am vorbit, de asemenea, despre cooperarea bilaterală moldo-franceză, inclusiv la nivel parlamentar, și i-am cerut susținerea Franței pentru parcursul european al țării noastre. Apreciem dialogul constructiv și dinamic pe care-l avem cu instituțiile franceze și ne dorim să-l dezvoltăm în continuare, în interesul cetățenilor noștri”, a declarat șefa statului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării