244
1
Sandu la întâlnirea cu ONG-uri: Vrem să deveniți și mai puternici
244
1

Peste 100 de reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale au avut astăzi o întâlnire cu prim-ministrul Maia Sandu.

Foto: gov.md

„Ne dorim o conlucrare sinceră între Guvern și societatea civilă, ne dorim ca relația acesta să fie profesionistă și să ne ajute să îmbunătățim calitatea deciziilor și vrem ca platformele de comunicare să fie funcționale”, a menționat premierul, transmite Știri.md

În cadrul ședinței consultative au fost enunțate cele mai stringente probleme cu care se confruntă mediul asociativ și au fost înaintate o serie de recomandări.

 „Vrem să deveniți și mai puternici, astfel încât să fiți la baza democrației și să ajutați guvernarea să-și îmbunătățească politicile și deciziile”, a mai precizat Maia Sandu.

Astfel, la întrunire, reprezentanții societății civile au subliniat necesitatea de a asigura implementarea planului de acțiuni al Strategiei de dezvoltare a societății civile, de a spori transparența în procesul decizional, de a revizui Legea cu privire la accesul la informație și Legea cu privire la datele cu caracter personal. 

Printre recomandări au mai fost menționate inițiativele de a include persoanele juridice în Legea 2%, de a asigura organizațiile neguvernamentale cu spații unde să-și desfășoare activitatea, dar și dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilități.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter