main logo
449

Sandu, la Bruxelles: Suntem interesaţi de experienţa NATO

În cadrul vizitei la Bruxelles, prim-ministrul Moldovei, Maia Sandu, s-a întâlnit în ajun la stafful NATO cu secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg.

Sandu, la Bruxelles: Suntem interesaţi de experienţa NATO

Potrivit agenţiei Infotag, făcând declaraţii de presă, premierul a menţionat că "Moldova trece la dezvoltarea democratică" şi că "apreciază dialogul cu NATO", transmite Știri.md.

"Suntem interesaţi de munca comună şi de experienţa NATO în implementarea reformelor democratice, în special în reformarea şi reorganizarea sistemului naţional de apărare al Republicii Moldova, pentru ca acesta să poată face faţă provocărilor de astăzi", a spus Sandu.

La rândul său, Stoltenberg a salutat "transferul paşnic al puterii în Moldova", subliniind că RM "este un partener apropiat al NATO". El a spus că Moldova "s-a manifestat deja ca o ţară responsabilă ce contribuie la securitatea Europei". Drept dovadă a acestui fapt el a numit participarea Republicii Moldova la misiunea de menţinere a păcii din Kosovo.

"Ne exprimăm sprijinul pentru continuarea interacţiunii cu Republica Moldova pe baza principiului de neutralitate, consfinţit în Constituţia RM. Încurajăm reformele democratice întreprinse de Guvern, în special reforma sistemului justiţiei, lupta împotriva corupţiei şi reorganizarea forţelor armate. Vrem să vedem Republica Moldova un stat stabil şi prosper", a spus Stoltenberg.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării