main logo
577

Sandu își dorește fonduri pentru armată: Sperăm la anul viitor

În cadrul întâlnirii cu comisarul european pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, la Chișinău, președinta Maia Sandu și-a exprimat speranța în primirea fondurilor din străinătate pentru a consolida și a moderniza Armata Națională și anul viitor.

Sandu își dorește fonduri pentru armată: Sperăm la anul viitor

Șefa statului a precizat că țara noastră și-a propus să modernizeze sectorul de securitate și apărare, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

„Suntem recunoscători și pentru sprijinul oferit prin facilitatea europeană pentru pace. Fondurile acestea vor fi utile pentru consolidarea capacităților Armatei Naționale. Sperăm să putem conta pe acest sprijin și anul viitor, pentru că ne-am propus să accelerăm modernizarea sectorului de securitate și apărare, având în vedere creșterea riscurilor de securitate în regiune”, a precizat Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a salutat intenția Comisiei Europene de a introduce corupția în regimul de sancțiuni pentru drepturile omului ale Uniunii Europene.

„Salutăm intenția Comisiei de a introduce corupția în regimul de sancțiuni pentru drepturile omului ale UE. Corupția este un pericol pentru democrație si securitatea statelor...”, a precizat președinta.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării