main logo
810

Sandu: Insistăm pe soluționarea pașnică a conflictului transnistrean

Preşedintele Maia Sandu a spus că "Chişinăul insistă asupra soluţionării conflictului transnistrean exclusiv pe cale paşnică".

Sandu: Insistăm pe soluționarea pașnică a conflictului transnistreanFoto: fb.com

Potrivit Infotag, ea a declarat acest lucru miercuri seară, în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, transmite Știri.md.

"Suntem o ţară paşnică, pledăm pentru încetarea cât mai grabnică a războiului din Ucraina. De asemenea, insistăm că soluţionarea conflictului transnistrean este posibilă doar prin mijloace paşnice, prin diplomaţie", a spus Sandu.

Răspunzând la întrebările jurnalistului despre reglementarea diferendului transnistrean în condiţiile războiului din Ucraina, aceasta a subliniat că "până la sfârşitul războiului este imposibil să se rezolve problema transnistreană".

Potrivit ei, diferendul poate fi soluţionat doar dacă există o "oportunitate geopolitică" adecvată.

"În momentul în care Ucraina va câştiga războiul, o astfel de oportunitate va apărea. Şi trebuie să fim pregătiţi să profităm de asta.

Dar acum nu există condiţii pentru o soluţionare paşnică a conflictului transnistrean. Iar condiţia noastră principală, abordarea (reglementării) este o cale paşnică", a spus Sandu.

Răspunzând la o întrebare despre "posibilul ajutor din partea Ucrainei în soluţionarea conflictului prin mijloace militare", ea a declarat categoric că "acest lucru este inacceptabil".

"Acest lucru va duce la război în Moldova. Suntem împotriva unor astfel de decizii. Moldova susţine reglementarea numai prin mijloace paşnice", a subliniat Sandu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării