main logo
2103

Sandu îndeamnă oamenii să denunțe crimele comise de regimul Plahotniuc

Premierul Maia Sandu cheamă oamenii să denunțe „crimele comise de regimul Plahotniuc”. Luni, 17 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu a spus că „regimul a comis abuzuri, foarte multe abuzuri.

Sandu îndeamnă oamenii să denunțe crimele regimului Plahotniuc

Multe dintre ele sunt cunoscute, dar și mai multe încă nu sunt cunoscute”, iar noua guvernare este determinată să le investigheze, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

„Noi suntem determinați să le investigăm și să solicităm aplicarea pedepselor meritate, în fața unor judecători independenți, pentru aceasta însă avem nevoie de probe. Știm că mulți dintre dumneavoastră dețin astfel de probe, însă pe bună dreptate nu aveți încredere în procurori. Nici eu astăzi nu am încredere în Procuratura care este încă controlată de Plahotniuc”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit premierului, asigurarea independenței procurorilor este prioritatea actualului Guvern. „Până asigurăm însă independența procurorilor, vă îndemn să aveți încredere în noi, să aveți încredere în mine. Vom anunța în scurt timp un număr de telefon de încredere, ca toate persoanele care dețin probe despre crimele comise de Plahotniuc și apropiații lui, despre influențele exercitate de aceștia, despre demiterile pentru simplul fapt că oamenii nu au vrut să meargă la o simplă manifestație organizată de PDM sau, invers, au ieșit la un proteste împotriva regimului Plahotniuc, să ni le prezinte”, a menționat Maia Sandu. Potrivit ei, informațiile primite vor fi verificate de peroane din imediata sa apropiere.

De asemenea, pe lângă cabinetul prim-ministrului, urmează să fie creat un birou de politici anticorupție și reformă a justiției. În componența acestuia se vor regăsi atât experți naționali, cât și internaționali.

Maia Sandu a mai spus că, săptămâna aceasta, în calitate de premier, urmează să expedieze o scrisoare companiei Kroll prin care va solicita o copie a celui de-al doilea raport cu privire la investigarea fraudei bancare.

În altă ordine de idei, premierul a declarat că urmează să fie inițiate toate acțiunile care vor permite restabilirea finanțării externe, în primul rând de la Uniunea Europeană. Autoritățile au făcut deja un demers cu privire la o nouă misiune de evaluare a Fondului Monetar Internațional. Maia Sandu și-a exprimat speranța ca răspunsul urmează să sosească în următoarele zile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării