main logo
1251

Sandu îi răspunde lui Reniță: Nu îmi doresc un ministru care e ocupat cu numirea șoferilor în ambasade

Prim-ministra Maia Sandu a venit cu laude la adresa Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Răspunsul Maiei Sandu pentru deputatul Iurie RenițăColaj: Știri.md

Asta după ce deputatul Iurie Reniță a venit, ieri, cu mai multe acuzații referitor la politica externă a Republicii Moldova, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Declarațiile au fost făcute după ședința Guvernului.

„Dacă vă referiți la criticile aduse domnului Popescu, o să vă spun că domnul Popescu este un ministru cunoscut, apreciat și foarte respectat în foarte multe capitale din lume și acest lucru deschide Guvernului foarte multe uși.

În acest sens, atunci când discutăm despre politica externă a Republici Moldova putem să ne amintim vizitele recente, în Statele Unite ale Americii unde am avut întâlniri foarte bune, unde am fost primiți la un nivel foarte înalt, unde ni s-a promis sprijin pentru toate reformele.

Relațiile noastre cu Uniunea Europeană despre care cunoaștem că s-au îmbunătățit semnificativ, relațiile cu multe alte țări, cum ar fi Germania, cu Franța, toate aceste lucruri s-au întâmplat datorită politicii externe reușite a Guvernului Republicii Moldova și mai ales datorită activității ministrului actual de externe. Eu un asemenea ministru îmi doresc, nu un ministru care este ocupat cu numirea șoferilor în Ambasade”, a declarat Sandu.

Amintim că deputatul Iurie Reniță atenționează că ar putea să se retragă din Blocul ACUM. Anunțul a fost făcut, acum câteva clipe, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Respect deciziile luate atât de Blocul ACUM, cât şi de PPDA. Aș vrea să continuăm colaborarea pe care am avut-o până în prezent cu Blocul ACUM, însă dacă politica externă nu se va schimba, nu exclud că drumurile noastre diplomatice se vor despărți”, a precizat Reniță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării