main logo
5926

Sandu îi propune lui Stoianoglo ajutor în investigarea fraudei bancare

Președintele Maia Sandu îi propune ajutor procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în investigarea dosarelor mari de corupție, inclusiv cel al furtului miliardului din sistemul bancar.

Sandu îi propune lui Stoianoglo ajutor în investigarea fraudei bancareColaj: știri.md

Această ofertă a fost făcută astăzi, în cadrul unei întrevederi, la Președinție, dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

„Am avut o discuție cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul căreia am repetat disponibilitatea Președinției de a atrage resurse externe pentru a ajuta R. Moldova să investigheze dosarele mari de corupție și frauda bancară.

I-am propus procurorului general să accepte posibilitatea implicării unui institut european specializat, care să ofere suport pentru recuperarea activelor pierdute de țara noastră în urma schemelor de corupție și delapidare”, a precizat șeful statului, după întrevederea cu Stoianoglo.

Potrivit Maiei Sandu, instituția respectivă și-a exprimat disponibilitatea să ajute R. Moldova, dacă va exista o astfel de cerere din partea Procuraturii.

„Voi continua să conving partenerii internaționali să ne ofere ajutor în investigarea crimelor financiare și întoarcerea banilor în țară”, a conchis președintele R. Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării