main logo
709

Sandu: Guvernul e determinat să facă reforme în folosul cetăţenilor

Prim-ministrul Maia Sandu împreună cu noul Cabinet de miniștri au avut joi, 18 iulie o întrevedere cu ambasadorii Uniunii Europene acreditați în Republica Moldova.

Sandu: Guvernul e determinat să facă reforme în folosul cetăţenilorFoto: gov.md

Șefa executivului a relatat diplomaților despre cele mai recente activități și lista priorităților guvernului, dar și despre rezultatele vizitelor recente la Kiev și Berlin, transmite Știri.md.

În cadrul întrevederii, premierul  a mulțumit pentru susținerea acordată și a dat asigurări reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău că agenda de reforme va continua să fie implementată într-un ritm sporit, menționând prioritățile actualei guvernări pe termen scurt. 

„Ne-am propus să combatem corupția, să restabilim credibilitatea în instituțiile statului, să rectificăm bugetul, să întreprindem acțiuni cu caracter social, menite sa sporească nivelul de protecție socială și alte domenii importante”, a declarat Maia Sandu. Totodată, prim-ministrul a subliniat și prioritățile pe termen lung ale guvernării care țin de reformele instituționale.

Șefa executivului a mai vorbit despre îmbunătățirea condițiilor de activitate a întreprinzătorilor, eliminarea abuzurilor asupra oamenilor de afaceri cu venituri mici rămânând o direcție în care se va lucra intens.

Miniștrii Guvernului Sandu s-au expus asupra provocărilor cu care se confruntă astăzi. Printre acestea se numără lipsa specialiștilor în diverse domenii, precum educație și sănătate, în special din cauza emigrării acestora peste hotarele țării.

Reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău au salutat hotărârea și determinarea cu care executivul s-a angajat să pună în aplicare reformele și au declarat ca vor continua să sprijine țara noastră. 

„Suntem aici să vă susținem în acțiunile pe care le întreprindeți. Ne dorim să vedem Republica Moldova o țară dezvoltată, iar cetățenii să aibă un viitor mai bun”, a subliniat Ambasadorul Uniunii Europene în țara noastră, Peter Michalko.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării