main logo
19849

Sandu: Grupările criminale au încercat să cumpere 300.000 de voturi

După închiderea secțiilor de vot, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj important cetățenilor țării, subliniind provocările întâmpinate în ultimele luni.

Sandu: Grupările criminale au încercat să cumpere 300.000 de voturiImagine simbol

„Ne-am confruntat cu un atac fără precedent asupra libertății și democrației din țara noastră. Grupări criminale, împreună cu puteri străine, au încercat să destabilizeze Republica Moldova, având la dispoziție zeci de milioane de euro pentru a răspândi minciuni și propagandă”, a declarat Maia Sandu, transmite Știri.md.

Președintele a menționat că există dovezi concrete că aceste grupări au încercat să cumpere 300.000 de voturi, subliniind scopul lor de a induce frică și panică în societate. 

„Așteptăm rezultatele finale și vom lua măsuri corespunzătoare”, a adăugat ea.

Știri.md amintește că secțiile de votare din Republica Moldova s-au închis pentru alegători la ora 21:00. Totuși, autoritățile electorale au anunțat că la secțiile din București și din Federația Rusă, votarea a fost prelungită cu două ore. Respectiv, acestea vor fi deschise până la ora 23:00.

Potrivit datelor oficiale prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), până la ora 21:00, la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 au participat peste 1.500.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova, ceea ce reprezintă 51,40% din numărul total de alegători incluși pe listele electorale. 

Reamintim că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot au mers la urnele de vot pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. 

Totodată, cetățenii au fost chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

Alegătorii au mers la cele 2.219 secții de votare, dintre care 1.988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Citește și:

Referendum 2024. Rezultate preliminare: Cum a votat majoritatea moldovenilor

Date preliminare: Sandu și Stoianoglo s-ar putea duela în turul II

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării