main logo
627

Sandu explică în ce condiții alianța de guvernare ar putea rezista pe termen lung

Alianța de guvernare ar putea avea continuitate pe termen lung doar în cazul în care cele trei formațiuni politice implicate vor găsi un consens pentru reformarea justiției.

Sandu explică în ce condiții alianța de guvernare ar mai putea rezistaFoto: știri.md

Declarația a fost făcută de șefa Executivului, Maia Sandu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. În context, Sandu a comentat și acuzațiile președintelui Igor Dodon, potrivit căruia în patru luni de guvernare ministerele au prezentat puține realizări, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Să-l întrebăm noi pe dl Dodon ce rezultate sunt în urma șederii lui la Președinție timp de trei ani de zile? Bineînțeles că sunt foarte multe probleme. 

Nu știu cine a crezut că aceste probleme pot fi rezolvate peste noapte, dar acest Guvern este singurul care ar fi putut și care a putut să restabilească finanțarea externă, pentru că dacă nu veneam și nu făceam toate eforturile, astăzi bugetul ar fi trebuit redus cu o treime din cheltuieli și asta ar fi fost un dezastru”, a declarat Maia Sandu.

Șefa Executivului a precizat că reforma justiției este principalul subiect de care depinde rezistența pe termen lung a alianței de guvernare:

„Dacă va fi angajament pe reforma justiției, atunci o să mergem mai departe; dacă nu va fi angajament pe reforma justiției, atunci evident că nu avem de ce să mergem mai departe, pentru că noi ne ocupăm de cele mai complicate lucruri, noi ne asumăm responsabilitatea pentru toate problemele, pentru toate situațiile de criză, situațiile dificile, dar cineva nu știe exact dacă vrea reforma justiției sau nu”.

În context, Maia Sandu a lăsat să se înțeleagă că intenția actualei guvernări de a reforma justiție ar putea să nu fie pe placul unor membri ai actualei alianțe.

„Dincolo de asta, acest Guvern este foarte ocupat cu curățarea țării de scheme de corupție. Poate cuiva nu-i place acest lucru și poate de aici anumite supărări, dar pentru noi asta este foarte important, pentru că de aici fug banii publici și pe fiecare domeniu în parte am inițiat mai multe acțiuni care în timp au să dea efecte. 

Deci, cei care vin cu criticile, să demonstreze mai întâi ce au făcut ei și nu în trei luni de zile, dar în trei ani de zile”, a punctat șefa Cabinetului de miniștri.

În urma ședinței de guvern de miercuri, Șefa Executivului a reiterat că nu intenționează să facă modificări în actuala componență a Guvernului. 

Maia Sandu consideră că Igor Dodon nu poate influența în niciun fel această decizie, întrucât doar premierul poate avea ultimul cuvânt în ceea ce ține de structura Cabinetului pe care îl conduce.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării