main logo
1193

Sandu, după scandalul de la Comrat: Nu ar trebui să judecăm Găgăuzia

Nu trebuie să judecăm întreaga Autonomie din cauza unor membri ai Adunării Populare a Găgăuziei.

Sandu, după scandalul de la Comrat: Nu ar trebui să judecăm GăgăuziaFoto: tv8.md

O spune președinta Maia Sandu, invitată în cadrul emisiunii „Новая неделя” с Анатолием Голя de la TV8, transmite Știri.md.

„Pur și simplu nu au alte oportunități de a se exprima. Ei cred că dacă se vor certa cu Chișinăul, vor primi dividende politice. Poate că va funcționa la următoarele alegeri, dar nu va duce la nimic bun pentru cetățeni. Nu ar trebui să judecăm Găgăuzia pentru unii oameni, chiar dacă sunt membri ai Adunării Populare”, a menționat Maia Sandu, subliniind că unii reprezentanți au vorbit la ședință pe un ton inadecvat.

Președinta a mai spus că nu susține opiniile apărute în urma acestui scandal, cu privire la viitoarea soartă a Autonomiei Găgăuze.

„Acest lucru nu este bun. Avem nevoie de pace și liniște. La noi oamenii nu pot construi decât împreună un stat în care toată lumea să se simtă bine. Este imposibil ca oamenii să trăiască bine într-o parte și prost în alta sau invers. Trebuie să înțelegem că ar trebui să lucrăm împreună. Sunt sigură că și cei din Găgăuzia își doresc pacea și dezvoltarea țării noastre”, a subliniat Sandu, adăugând că va mai efectua vizite la Comrat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării