main logo
670

Sandu, discuții cu Nauseda: Moldova nu e în pericol. Rămânem vigilenți

Președintele Maia Sandu a purtat discuții cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, despre situația din Republica Moldova, dar și din regiune.

Sandu, discuții cu Nauseda: Moldova nu e în pericol. Rămânem vigilențiFoto: Captură video

Șefa statului a spus că analizele autorităților moldovenești, dar și a partenerilor externi, arată că Republica Moldova nu este în pericol, dar rămânem vigilenți, transmite Știri.md.

"Vizita dvs. vine într-un context total diferit pentru țara noastră și pentru regiune. Apreciem solidaritatea dvs., am văzut atrocitățile comise în aceste două luni în țara vecină. Tragedia ucraineană ne privește pe fiecare.

Am discutat cu dl președinte despre situația creată în Republica Moldova, noi monitorizăm evoluțiile, iar instituțiile statului muncesc în regim sporit.

La fel suntem în contact cu partenerii din exterior. Analizele noastre arată că Republica Moldova nu este în pericol, dar rămânem vigilenți. Prioritatea noastră este păstrarea păcii și siguranța cetățenilor.

Lituania ne-a oferit 750.000 de euro pentru a acoperi o parte din cheltuielile refugiaților și vă suntem recunoscători pentru asta.

Războiul afectează mult țara noastră, s-au oprit importurile spre Est, iar deschiderea pieței europene, a pieței Lituaniei ar fi un ajutor direct pentru antreprenorii noștri.

Știu că putem conta pe sprijinul Lituaniei. Țara dvs. este o prietenă fidelă a Republicii Moldova. Apreciem colaborarea noastră și vrem să o consolidăm în continuare.

În pofida numeroaselor crize, vrem să dezvoltăm Republica Moldova, să consolidăm reziliența și să le oferim cetățenilor un viitor european", a declarat Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării