main logo
1563

Sandu, despre votul în diasporă: Trebuie deschise multe secții de vot

Președintele Maia Sandu nu crede că este o soluție să fie crescut numărul buletinelor de vot până la 10.000 pentru o secție de votare în străinătate, pentru că nu va putea nimeni să proceseze un număr atât de mare de buletine.

Sandu, despre votul în diasporă: Trebuie deschise multe secții de vot

Singura soluție, în opinia sa, este să se deschidă mai multe secții. Declarația a fost făcută în cadrul unui dialog live cu diaspora din Germania, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Numărul care este indicat astăzi în lege – limita de 5 mii de buletine per secție – este optim. Aici, cum spuneam, trebuie să reușim să convingem autoritățile, Guvernul, să deschidă cât mai multe secții de votare”, a spus Maia Sandu.

În altă ordine de idei, șefa statului a remarcat că se discută și asupra votului electronic, dar, e mai complicat pentru că e nevoie de schimbarea cadrului legal.

„Din păcate, nu avem acum 51 de deputați responsabili, care să vrea să voteze asemenea legi”, a adăugat președintele. Cert este că se lucrează la concept, pentru că legea trebuie mai întâi pregătită și votul alternativ, așa cum mai este numit, trebuie gândit foarte bine, ca să nu existe posibilitatea fraudării acestuia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării