main logo
2101

Sandu, despre sancțiunile impuse lui Plahotniuc și Șor: Lațul se strânge

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție în urma sancțiunilor impuse împotriva fugarilor Vlad Plahotniuc și Ilan Șor de către autoritățile britanice.

Sandu, despre sancțiunile impuse lui Plahotniuc și Șor: Lațul se strângeColaj: știri.md

Maia Sandu și-a exprimat recunoștința față de autoritățile britanice pentru această decizie și a remarcat că astfel Marea Britanie sprijină eforturile R. Moldova în lupta împotriva corupției transmite Știri.md.

„Lațul se strânge pentru fugarii corupți din Moldova. Astăzi, Ministrul de Externe britanic a făcut publică o listă ce vizează 30 de indivizi din întreaga lume, care au comis abuzuri grave. Pe această listă sunt incluși Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, ca persoane implicate în acte grave de corupție și finanțare ilegală. Toate activele în proprietatea acestor indivizi, aflate pe teritoriul Regatului Unit și teritoriile care-i aparțin, vor fi blocate, iar lor le va fi interzis accesul în această țară.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se alătură, astfel, țărilor care sprijină eforturile noastre anticorupție. Suntem recunoscători pentru această decizie, anunțată chiar de Ziua internațională împotriva corupției. Le mulțumesc tuturor partenerilor noștri externi pentru cooperare și sprijin în lupta noastră cu corupții care ne-au prejudiciat statul și cetățenii”, a scris Maia Sandu.

Știri.md amintește că cetățenii moldoveni Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, fugari din justiția moldovenească, au fost sancționați astăzi de către guvernul britanic în conformitate cu reglementările britanice privind sancțiunile anticorupție.

Vezi și: Gavrilița: Cei care au jefuit țara vor ajunge la închisoare

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării