main logo
4278

Sandu, despre posibilitatea de confiscare a proprietăților lui Plahotniuc din SUA

După vizita în Statele Unite ale Americii, prim-ministra Maia Sandu declară că organele de drept din R. Moldova vor colabora cu cele americane, pentru a îngheța proprietăți ale celor care au beneficiat de pe urma furtului miliardului.

Sandu, despre confiscarea proprietăților lui Plahotniuc din SUAColaj: Știri.md

Sandu a punctat că, la modul concret, este vorba despre Vlad Plahotniuc, care „trebuie să întoarcă statului ceea ce a furat”, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

Am discutat cu toate instituțiile, și cu Departamentul Justiție, și cu CIA, și cu FBI. Sunt elemente care țin și de furtul miliardului, și de spălare de bani. De partea care ține de furtul miliardului, anumite personaje, care au beneficiat de acesta, au proprietăți semnificative pe teritoriul SUA. Și, la această etapă, vom lucra împreună cu Procuratura din R. Moldova și cu organele din SUA, ca să se înghețe și, după aceea, să fie confiscate aceste proprietăți ale celor vizați în cazul furtului miliadrului. Și dacă e să vorbim mai concret, e vorba despre Vlad Plahotniuc, care are acolo proprietăți și care trebuie să întoarcă statului ceea ce a furat”, a spus Maia Sandu.

Șefa Executivului de la Chișinău s-a aflat într-o vizită oficială de două zile în SUA, împreună cu alți membri ai Cabinetului de miniștri și a avut întrevederi cu asistentul special al președintelui SUA și membru al Consiliului Național de Securitate, Tim Morrison, congresmenii Pete Olson și David Price și consiliera prezidențială Ivanka Trump.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării