main logo
3284

Sandu, despre interzicerea lui Plahotniuc în SUA: Dodon să ia aminte

Fostul premier al R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce ex-liderul PDM Vladimir Plahotniuc, soția și cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite.

Sandu, despre interzicerea lui Plahotniuc în SUA: Dodon să ia aminteFoto: știri.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu a mulțumit Guvernului SUA pentru această acțiune, transmite Știri.md.

"SUA au impus sancțiuni personale împotriva lui Plahotniuc și a familiei sale. Mulțumim Guvernului SUA că a dat curs solicitării noastre de a-l pedepsi, făcând astfel dreptate cetățenilor țării noastre", a scris Maia Sandu.

Totodată, liderul PAS l-a avertizat și pe șeful statului, Igor Dodon, care potrivit ei, încearcă să preia sistemul corupt al lui Vlad Plahotniuc.

"Igor Dodon, care încearcă să preia sistemul corupt al lui Plahotniuc, trebuie sa ia aminte - mai devreme sau mai târziu, cei care comit crime împotriva propriului popor vor fi pedepsiți", a mai scris politiciana.

Știri.md amintește că Vladimir Plahotniuc, soția și cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza „actelor de corupție semnificative” în care a fost implicat fostul lider al PDM.

Anterior, secretarul de stat american Mike Pompeo a publicat pe contul său de Twitter un mesaj prin care declară că Statele Unite ale Americii susțin R. Moldova în lupta împotriva corupției și condamnă acțiunile corupte ale lui Vladimir Plahotniuc, care este anunțat în căutare de autoritățile de la Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării