main logo
1470

Sandu, despre Harunjen: Va trebui să răspundă pentru tot

Chiar dacă și-a depus demisia, Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cât a fost la cârma Procuraturii Generale.

Sandu, despre Harunjen: Va trebui să răspundă pentru totColaj: Știri.md

Acesta este mesajul premierului Maia Sandu după ce procurorul general și-a dat demisia, transmite Știri.md.

"Pentru dosarele politice la intentarea cărora a contribuit, pentru inacțiunea în ceea ce privește lichidarea schemelor infracționale comise de oamenii regimului, pentru lipsa de progres în recuperarea banilor furați și în pedepsirea făptașilor furtului bancar, pentru deposedarea de afaceri a celor care spuneau "nu" regimului, pentru multe alte fărădelegi comise de el personal și procurorii din subordine", a spus Maia Sandu.

De asemenea, premierul a ținut să reamintească că următorul "Procuror General trebuie să fie o persoană integră și independentă atât de politic, cât și de orice grupuri de interese, care ar fi în măsură să-i tragă la răspundere pe toți cei care au furat din banii publici, cât și să înceapă un proces veritabil de reformă a procuraturii". 

Știri.md amintește că Eduard Harunjen și-a anunțat demisia. El a trimis un mesaj prin care a zis că-și dă demisia cu onoare, demnitate și responsabilitate, invocând probleme de sănătate.

Marţi, Parlamentul a constatat numirea ilegală a lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general în 2016 şi i-a recomandat Preşedintelui republicii să-l elibereze din funcţie.

Eduard Harunjen a fost numit în funcţia de Procuror General în decembrie 2016. Acesta are 47 de ani şi din 1994 a activat în Procuratura municipiului Chişinău. 

Din 1996 şi până în anul 2005 a ocupat funcţia de şef-adjunct al mai multor secţii din Ministerul Afacerilor Interne. 

În perioada 2011-2013 a fost procuror pentru misiuni speciale în Procuratura Generală, ulterior a deținut funcţia de procuror anticorupţie şi prim-adjunct al Procurorului General.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării