main logo
1119

Sandu, despre ajutorul oferit de Germania: Un prieten adevărat al țării

Republica Moldova a primit un lot de ajutor în valoare de peste 200 de milioane de lei din partea Germaniei pentru lupta cu pandemia COVID-19.

Sandu, despre ajutorul oferit de Germania: Un prieten adevărat al țăriiFoto: presedinte.md

La ceremonia de transmitere a donației a participat și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite Știri.md.

„Acest lot generos vine în urma discuției mele cu doamna Cancelar federal Angela Merkel, din luna martie, când i-am explicat situația gravă în care se afla sistemul medical și i-am cerut sprijinul pentru redresarea situației. Ajutorul oferit la nevoie este o dovadă în plus că Germania este un partener de încredere și un prieten adevărat al țării noastre. 

Am transmis la eveniment recunoștința medicilor din regiuni pe care i-am întâlnit în timpul vizitelor mele de lucru și ale căror vieți au fost salvate, la propriu, datorită echipamentelor de protecție donate. Mulțumim, Germania!”, a spus președintele Maia Sandu.

Lotul de ajutor conține 100 de echipamente de ventilare pulmonară, 900 de pulsoximetre, 11 milioane de măști și respiratoare, 500.000 de mănuși, 500.000 de ochelari de protecție și 150.000 de costume de protecție. 

Lotul a fost transportat în Republica Moldova prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, cu sprijinul Echipei Europa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării